Du är här: Start / Uppleva & göra / Sommarfrukost 2017

Sommarfrukost 2017

Tyvärr är alla biljetter slut till årets Sommarfrukost vid Lagan som arrangeras i år för sjätte gången. Men om vädret skulle bli så bra att en sommarfrukost kan hållas utomhus finns möjlighet att ta emot fler frukostgäster på Gröna Hästen. Det innebär förstås en chansning för den som inte redan har biljett.

Om en frukost kan hållas utomhus bestäms i regel just där och då. Skulle man bestämma att den kan vara utomhus finns även alternativet att inte köpa frukostbiljett och i stället slå sig ner i gräset utanför för att lyssna på dagens föreläsare.

Arrangör

Laholms Tidning och Laholms kommun

Konceptet

Under fem sommarmorgnar har du möjlighet att lyssna på spännande berättelser av några av våra mest kända laholmare och sommarboende. Samtidigt intar du en god frukost i underbar miljö på restaurang Gröna hästen i Laholm.

Tid och plats

Frukostarna serveras från kl 7.30 och föreläsningarna startar kl 8.15 på Gröna Hästen.

Program

Tisdagen den 4 juli Janne Andersson - SLUTSÅLT

”Mina år i Laholm är kanske de bästa jag haft hittills i karriären…”

Med meriter från bland annat Laholms FK och både IS Halmia och Halmstad BK är Janne Andersson sedan augusti 2016 förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll. Där emellan blev han utsedd till årets tränare i Allsvenskan 2004 och ledde Norrköping till SM-guld 2015.

Kanske får vi veta vad det egentligen är för skillnad att träna Laholms FK och landslaget?

Tisdagen den 11 juli Karin Starrin - SLUTSÅLT

”Alla borde känna till det fantastiska län som Halland är!”

Karin Starrin var Hallands första kvinnliga Landshövding 1997-2004, och trivdes så bra i Halland att hon bosatte sig permanent i Heberg söder om Falkenberg. Karin kommer bland annat kåsera om sina spännande upplevelser och erfarenheter från politiska uppdrag i Sveriges Riksdag och EU, som ordförande i Svenska volleybollförbundet och Högskolan i Halmstad, och som chef för Tullverket. (Foto: Patrik Leonardsson)

Värd: Laholms Sparbank

Tisdagen den 18 juli Eric Rusch - SLUTSÅLT

Eric Rusch är frilansande skådespelare, manusförfattare och regissör. Han har gjort flera roller inom film, tv och teater, både i Sverige och internationellt. 2010 utsåg Sveriges film- och filmförbund samt Film i Värmland Eric till bästa manliga skådespelare för hans insats i kortfilmen ”Tidens förräderi”. Sedan 2014 är Eric konstnärligt ansvarig för all teater inom ramen för barnkonceptet ”Valles värld” vid SkiStar i bland annat Åre och Sälen.

Eric har bland annat medverkat i filmer som ”Kall”, ”Tom of Finland” och ”Irene Huss: Tatuerad torso”. Exempel på tv-serier är ”Vår tid är nu”, ”Heroes of the Baltic Sea” och ”Syrror”. Exempel på teater är ”Annie”, ”Familjen” och ”Ronja Rövardotter”. (Foto: Lisa Lindkvist)

Värd: Länsförsäkringar Halland

Tisdagen den 25 juli Jessica Wendel - SLUTSÅLT

”Det kostar inte mycket att vara medmänniska” är Jessica Wendels devis.
Jessica är eldsjälen som vill hjälpa utsatta barn och föräldrar och andra som har det svårt. Sedan hon öppnade upp Änglagårdens Give and Get i Ösarp för två år sedan har Jessica haft mellan 4 000 och 5 000 besökare. Inte minst har hon uppmärksammats för att bjuda in ensamma människor att fira jul med sin familj (i julas kom 38 personer).

På Änglagården finns stora ytor att leka på där barnen till exempel kan spela trädgårdyatzy, rida och kela med djuren, medan föräldrarna kan dricka kaffe och samtala med Jessica och hennes sambo eller andra gäster. Och har man inte råd med nya skor, kläder eller leksaker kan ofta Jessica, som samlar på begagnade saker, hjälpa till.

Värd: Södra Hallands Kraft

Tisdagen den 1 augusti Martin Jönsson - SLUTSÅLT

Nyhetsbevakning och nyhetsförmedling förändras i allt snabbare takt och hur dess framtid kan komma att se ut kommer vi få veta mer om av Martin Jönsson.

Martin växte upp på Hallandspostens redaktion i Laholm, där pappa Knut (KåJi) var redaktör, och har arbetat som journalist och chef på en rad redaktioner. Han har varit redaktionschef på SvD, digital direktör på Sveriges Radio, chefredaktör för Journalisten, gästprofessor i journalistik i Göteborg, medieanalytiker på Bonnier och Schibsted och suttit i juryn för Stora Journalistpriset.I dag är Martin utvecklingschef och sitter i företagsledningen på Dagens Nyheter med huvudansvar för tidningens digitala strategi.

Värd: Sparbanken Boken

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 8 juni 2017

Kontakt

Laholms turistbyrå

Laholms turistbyrå
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-154 50
Teckningsmuseet, Hästtorget
GPS: Lat. 56.5140144 Long. 13.0419276
312 30 Laholm

Öppettider

Måndag-Fredag klockan 10-16.30
Lördag-Söndag klockan 10-16

Välkomna!