Du är här: Start / Uppleva & göra / Sommarfrukost vid Lagan

Sommarfrukostar vid Lagan

Under fem-sex sommarmorgnar har du möjlighet att lyssna på spännande berättelser från några av våra mest kända laholmare och sommarboende. Samtidigt intar du en god frukost i underbar miljö på restaurang Gröna Hästen i Laholm.

Frukostbiljetterna kan köpas på Laholms turistbyrå. De senaste åren har det varit kö vid biljettsläppen och efter synpunkter från publiken begränsas försäljningen till max två biljetter per frukost och inköp, så länge kön varar. Biljetter säljs även direkt vid frukosten i mån av plats.

Sommarfrukostar vid Lagan är ett återkommande inslag sedan 2012. Idén startades av dåvarande kommunchef Nils Danred och Laholms Tidnings chefsredaktör Stellan Sturesson. Huvudarrangör är Laholms kommun och medarrangör har varit Laholms Tidning fram till och med 2018, och efterträddes 2019 av Hallandsposten.

En sommarpratare med koppling till Laholm ges mer eller mindre fria händer att tala/föreläsa/underhålla ett hundratal gäster efter att de ätit frukost. Arrangemanget drivs enligt självkostnadsprincipen varför biljettpriset kan stanna vid 75:- per person. Tisdagsmorgnar i juli och in i augusti serveras frukostarna från klockan 7.30 på Gröna Hästen. Föreläsningen startar klockan 8.15 och oftast avslutas det vid niotiden. Är det vackert väder sitter man på uteserveringen.

Varje frukost har ett lokalt företag som värd och värdarna medverkar även i planeringen och i kontakter med talarna.

För mer information kontakta Patrik Karlsson, avdelningschef kultur och fritid, på telefon 0430-150 00.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cecilia Camitz Leonardsson
Sidan uppdaterad den 3 juni 2019