JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Sommarfrukostar vid Lagan / Sommarpratare 2020

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Sommarpratare i Laholm 2020

För nionde året i rad anordnas “Sommarfrukostar i Laholm”, dock i en annan skepnad än tidigare. Coronapandemin gör i år att frukostarna blir digitala. Varje tisdag, under perioden 30 juni–4 augusti, släpps ett nytt avsnitt. Årets moderator är Rebecca Sellergren.

Så ladda upp med en riktigt god frukost hemma vid köksbordet eller ute i trädgården och njut av årets sommarföreläsare.

Programmet med aktuell sommarpratare släpps varje tisdag klockan 09.00.

Länken till programmen hittar du på denna sida.  

30 juni - Laila Adèle

En av Sveriges absolut starkaste soulröster – Laila Adèle har många strängar på sin lyra och har bland annat tävlat i Melodifestivalen, varit sidekick till Thomas Ledin, medverkat i flertalet musikaler, haft egen show och kallats både "soulgudinna" och "lill-Aretha". Följ med på hennes resa som artist och hör henne berätta om vad framtiden har att erbjuda.

 

 

 

7 juli - Lars M Andersson

Född och uppvuxen i Laholm, som enda barn till bokhandlarparet Ulla och Allan Andersson, har Lars gjort sig ett namn inom utbildningsvärlden som både universitetslektor, prefekt, programkoordinator och författare. Lars har främst forskat om svensk antisemitism och varit initiativtagare till flera forskarnätverk inom området, men också gett ut läroböcker om historia och religionskunskap för gymnasiet. Efter tjugo år i Lund och åtta år i Uppsala återvände han till Laholm 2010. Lars tar dig med ut på en forskningsexpedition inom antisemitismen historia.

14 juli - Kristian Nilsson

Förutom att vara månskensbonde har Kristian arbetat i tio år som polis och större delen av sin tid varit placerad i Laholm. Sedan 2016 ser vi honom också på positionen som kommunpolis i Laholm, vilket skiljer sig en hel del från det mer traditionella polisarbetet. Kristian kommer att berätta om polisverksamheten i Laholm, vad som har varit, hur det ser ut nu utifrån hans perspektiv – och kanske ramlar vi in på musiken också.

 

21 juli - Catherine Isaksson

Med temat "Med världen som arbetsplats – mitt bidrag till demokratin och mänskliga rättigheter" vill Catherine Isaksson ta med er långt bort ifrån Laholm och berätta om hur det är att leva i några av världens fattigaste länder. Hon berättar om möten med modiga och intressanta demokratikämpar och om förmånen att besöka länder med svåra kontexter. Catherine växte upp i Hishult och har sedan tio år tillbaka arbetat som generalsekreterare för CIS – Centerpartiets Internationella Stiftelse. CIS bedriver Sida-finansierade verksamheter runt om i världen med fokus på demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet.

28 juli - Peter Bengtsson och Maggan Ek

Kulturskaparna Peter och Maggan har hela världen som arbetsplats. Bosatta i sitt idylliska hus i Ysby vill de gärna beskriva sina liv som sin trädgård – stor mångfald, många infall, svett, hårt arbete men också resultat och skönhet. De tar oss igenom ett liv fullt av projekt och upptåg blandat med kultur, odling och kultivering. De använder kultur som ett sätt att få människor att må bättre vilket också speglas i arbetet de gör på Dramalogen i Halmstad, vars verksamhet syftar till integration, inkludering och demokrati.

4 aug - Per Brolléus

Med Tintin som förebild gled Per in i mediabranschen redan som 14-åring och började som skrivande reporter när han var 18 år. Han är född och uppvuxen i Ljungby i Småland, där han rent tekniskt fortfarande bor, men sedan ett år tillbaka är han också bosatt i Skummeslövsstrand. Per beskriver sig själv som sambo, tvåbarnsfar, kattmänniska (som ogillar hundar) och programledare på Sveriges Radio sedan 25 år tillbaka. Så vad ska han bjuda oss på den här tisdagen? Förmodligen något om hur mycket fantastiskt det finns i precis allting vi ser omkring oss, och om man bara borrar sig ner lite grann så går det att hitta hur mycket spännande som helst. Huvudsaken är att det inte kommer att bli en enda tråkig stund.

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cecilia Camitz Leonardsson
Sidan uppdaterad den 25 juni 2020