JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Sommarfrukostar i Laholm / Sommarpratare 2021

Sommarpratare i Laholm 2021

För tionde året i rad anordnas intervjuserien Sommarfrukostar i Laholm”. Årets frukostar kommer även i år att bli digitala, där du varje tisdag mellan 29 juni-3 augusti kl 9.00 kan njuta av ett rykande färskt avsnitt.

Passa på att ladda upp med en riktigt god frukost hemma vid köksbordet eller ute i trädgården och lyssna på årets sommarföreläsare! Årets moderator är även i år Rebecca Sellergren, känd bland annat från P4 Halland.

Länken till programmen hittar du på denna sida i högerspalten.  

29 juni - Linus & Matilda Nilsson

Matilda och Linus är båda utbildade ingenjörer som sedan 2014 driver Kungsbygget äventyrspark som är under ständig utveckling. Vid sidan av att erbjuda mängder av både lokala och långväga gäster en lustfylld upplevelse vid foten av Hallandsås engagerar sig paret sedan många år i skolan Ssenyange i Uganda med sina idag 600 elever. Lika hemma i kära Våxtorp som i Uganda, där de nu också köpt ett hus. 

6 juli - Björn Hellberg

Folkkäre Björn Hellberg är författare av nära 70 böcker och har dessutom skrivit över 40 000 artiklar som journalist. Kanske felaktigt kallad tennisorakel enligt honom själv, men ändock vår största tennis-förstå-sig -påare som bevakat Wimbledon i 53 år i följd. Även känd som både fyrfaldig vinnare och domare i tv-programmet På Spåret. Nu är han aktuell med den nya deckaren lastbart som även den utspelar sig i den hittills icke namngivna ”staden”. 

 


13 juli - Elvira Roslund Gustavsson

Sedan fem år tillbaka är det Elvira Roslund Gustavsson som driver verksamheten i det gamla krukmakeriet i Laholm. Hon föddes i Bryssel men har under sitt liv bott på många olika platser i världen, bland annat Malaysia där hon för första gången kom i kontakt med keramik. Elvira drivs av äventyrslust och upplevelsen att skapa tillsammans, vilket inte minst manifesteras i projektet Art Van där hon skapar keramik tillsammans med andra och använder en ombyggd camper-van som bas. 

20 juli - Karl-Johan Johnsson

Karl-Johan Johnsson är fotbollsmålvakt från Ränneslöv som debuterade i Sveriges A-landslag 2012, och nu senast i EM-truppen. Med fotbollsrötter i HBK har han spelat i olika europeiska klubbar där den nuvarande klubben är FC Köpenhamn. Idag ska vi givetvis prata om han fotbollskarriär, varför man väljer att bli just målvakt och hur trevlig Janne Andersson egentligen är.

 

 

27 juli - Matilda Ewaldh

Matilda Ewaldh från Ålstorp är den första kvinnan på 25 år som tagit en plats i det svenska kocklandslaget. Trots sin ringa ålder på 24 år har hon jobbat i flertalet kök på välrenommerade restauranger runt om i Sverige och drivs av experimentlustan i sin matlagning. Allt för tidigt förlorade Matilda sina föräldrar men tack vare sin familj och kärleken till maten ser hon på livet med stor aptit och framtidstro. 

 

 

3 augusti - Anders Einarsson

Anders Einarsson är sedan augusti 2019 kommunchef i Laholm. 

Med flertalet chefsuppdrag i ryggen, senast kommunchef i Bollebygd kommun, ser han på sitt uppdrag i Laholm som fullt av möjligheter tack vare förutsättningarna som kommunen bjuder på. Idag får vi reda på vad han helst gör en ledig dag och vilka chefsegenskaper chefen själv tycker är viktigast.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cecilia Camitz Leonardsson
Sidan uppdaterad den 21 juni 2021