Sök Kontakt



Klart med ny VD för LBVA

Henrik Frindberg, ny VD för LBVA, Laholmsbuktens VA

Henrik Frindberg, ny VD för LBVA, Laholmsbuktens VA

Henrik Frindberg blir ny vd för Laholmsbuktens VA, LBVA. Han är för närvarande miljödirektör i Helsingborgs stad och kommer i och med det nya jobbet att återvända till Halland där han både bor och tidigare har jobbat.

Henrik Frindberg har tidigare arbetat i Halmstads kommun på dåvarande miljöförvaltningen under 10 år och även varit miljövårdsdirektör på Länsstyrelsen i Halland mellan 2012 och 2016.

– Jag känner länet väl och ser mycket fram emot att arbeta i Halland igen. Hållbarhet och vattenfrågor ligger mig varmt om hjärtat, säger Henrik Frindberg.

Henrik har lång erfarenhet av arbete i offentlig sektor men han har också arbetat privat under 13 år som miljö- och teknikkonsult med både nationella och internationella uppdrag. Han har akademisk utbildning inom miljö och hälsoskydd. Idag är han ansvarig för miljöförvaltningen i Helsingborgs stad och tillhör stadens och koncernens ledningsgrupp.

– Henriks breda erfarenhet som ledare och hans stora nätverk gör honom till en mycket stark kandidat. Jag önskar Henrik välkommen till vårt bolag och ser framemot ett gott samarbete framöver, säger Magnus Rindom, ordförande LBVA

På fritiden gillar Henrik att träna och röra på sig. Han har två vuxna barn och bor med sin fru i Trönninge mitt emellan LBVA:s ägarkommuner Laholm och Halmstad. Henrik tillträder tjänsten den 1 augusti 2024.

Sabina Hermansson är kvar som tillförordnad VD tills dess att Henrik påbörjat sin nya tjänst.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar i övermorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad: | Senast uppdaterad: