Sök Kontakt

Kommunen som arbetsgivare

Bildcollage med personal

Som Laholms största arbetsgivare med cirka 2500 anställda syftar kommunens personalpolitik till att skapa förutsättningar för att behålla, utveckla och rekrytera personal som arbetar i samverkan för att uppnå kommunens mål. En ambition är att varje medarbetare ska ha möjlighet att påverka sin arbetstid för att kunna kombinera arbete med familj och fritidsintressen.

Lediga jobb i Laholms kommun

Värdegrund

I Laholms kommun arbetar 2 000 medarbetare mot våra fem ledord. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

Glädje

- uppstår i en trygg och positiv arbetsmiljö där vi stödjer, uppmuntrar och uppskattar varandra.

Mod

- uppstår i ett tillåtande klimat där vi vågar vara oss själva och visa öppenhet och tydlighet.

Delaktighet

- uppstår genom att vi tar ett gemensamt ansvar för att informera, lyssna och mötas i goda relationer.

Engagemang

- uppstår i en kreativ och utvecklande atmosfär där vi är aktiva, ansvarstagande och nyfikna.

Gott föredöme

- visar vi genom att möta andra så som vi själva vill bli bemötta.


Medarbetare på Tekniska enheten

Förmåner du har som anställd i Laholms kommun

Vi på Laholms kommun tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet, få möjlighet till utveckling, ha balans i livet och tid för familjen. Men en bra lön, en trygg anställning och förmåner är inte ointressant och är viktiga delar för att man ska må bra i yrkeslivet.

Friskvård

Laholms kommun vill bidra till en aktiv och hälsofrämjande vardag därför erbjuder vi dig som medarbetare friskvårskort fr 200kr/år som ges ut i samarbete med Folkhälsocentrum tillsammans med ett flertal föreningar i Laholm. Friskvårdskortet ger dig möjlighet att ta del av föreningars utbud kring hälsofrämjande aktiviteter.

Som alternativ till friskvårdskort kan medarbetaren välja att få ett bidrag i form av en friskvårdspeng på upp till 1000 kr.

Erbjudandet om friskvårdskort och friskvårdspeng gäller alla medarbetare som har en månadsanställning med en varaktighet av minst 6 månader eller minst en termins anställning för skolpersonal.

Flexibel arbetstid

I många av våra verksamheter har du flexibel arbetstid som underlättar balansen mellan arbete, fritid och familjeliv.

Semester

Som medarbetare hos oss har du har rätt till 25 semesterdagar per år. Från och med året du fyller 40 får du 31 semesterdagar och från och med året du fyller 50 får du 32 semesterdagar.

Vi erbjuder även dig som är tillsvidareanställd hos oss möjlighet till semesterväxling. Semesterväxling innebär att du kan byta semesterdagstillägget mot ökad ledig tid. Alltså har du möjlighet att få ytterligare semesterdagar utöver dina ordinarie semesterdagar.

Föräldraledighet

Vi är måna om att våra medarbetare ska ha balans i livet. Om ni väntar eller precis fått tillökning i familjen kan det kännas svårare än vanligt att få ihop livspusslet.

Vi på Laholms kommun erbjuder tillägg till föräldraförsäkringen. Om du har varit sammanhängande anställd under minst 180 dagar innan du går på föräldraledighet får du ett tillägg som motsvarar 10 procent av lönen, upp till 180 kalenderdagar.

Du har även möjlighet till förlängd ledighet, vilket innebär att du kan vara helt föräldraledig till och med att barnet är tre år i stället för de två år som föräldraledighetslagen erbjuder.

Pension

Som anställd i Laholms kommun har du en kollektivavtalad tjänstepension.

Samtliga tillsvidareanställda har även möjlighet att växla lön mot pensionssparande. Löneväxlingen sker via ett överenskommet månatligt bruttolöneavdrag.

Dessutom så erbjuder vi även dig som fyllt 61 år och som har minst 5 års sammanhängande anställningstid i kommunen möjlighet till minskad arbetstid. Detta i kombination med oförändrad pensionsgrundande lön för tjänstepensionen. Du som vill minska din arbetstid kan göra det med upp till 50 % av heltid.

Sjukförsäkring

Som medarbetare i Laholms kommun är du försäkrad vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall genom AFA försäkring.

Utvecklande Ledarskap

Vi tycker att ett gott ledarskap är viktigt! Som chef i Laholms kommun kommer du att gå utbildning i Utvecklande Ledarskap.

Vad är utvecklande ledarskap?

Utvecklande ledarskap är en ledarskapsmodell som ger dig som chef verktyg för att bli en ledare som är ett föredöme och en modig ledare som lyfter upp frågor om moral och etik samt agerar utifrån vår värdegrund. En utvecklande ledare inspirerar och motiverar andra i syfte att stimulera delaktighet och kreativitet.

Miljöbil som personalbil

Vi erbjuder alla våra tillsvidareanställda medarbetare som uppfyller villkoren att hyra en miljöbil via Laholms kommun.

Erbjudandet gäller bilar som helt eller delvis drivs med gas eller el och som enligt vägtrafikskattelagen definieras som miljöbilar och därmed är befriade från fordonsskatt.

Hallandstrafikens resekort

Att välja kollektivtrafiken till arbetet är både smidigt och bra för miljön. Som medarbetare hos oss har du chansen att resa med kollektivtrafiken tack vare ett särskilt avtal med Hallandstrafiken där du kan köpa deras årskort på avbetalning under tolv månader.

Blodgivning

Att donera blod tycker vi är en av de viktigaste samhällsinsatserna du kan göra. Därför har du möjlighet att lämna blod på arbetstid.

Förmåner kopplade till kollektivavtal

Läs mer om förmånerna som finns i kollektivavtalet som SKR tecknat med de fackliga organisationerna:

"Säg hej till ditt kollektivavtal 2023 (skr.se)" Länk till annan webbplats.

Löneutbetalningar

För dig som är nyanställd

För att du ska få din lön utbetald till ett bankkonto ska du anmäla ditt kontonummer till Swedbanks kontoregister. Du får då din lön insatt direkt på ditt bankkonto. Länk till sidan hittar du via länken till höger. Om du inte anmäler till Swedbanks kontoregister får du i stället en utbetalningsavi.

Swedbanks kontoregister Länk till annan webbplats.

Lönespecifikation

Oavsett i vilken bank du har ditt lönekonto får du din e-lönespecifikation via en särskild webbplats på Swedbanks sida. För att du ska kunna logga in behöver du e-legitimation från: BankID (inkl Nordea), Mobilt BankID, Telia eller Posten.

Du som är under 18 år får din lönespecifikation på papper via brev. För alla andra som får lön eller arvode från Laholms kommun ges besked om lönen via e-lönespecifikation.

Se din lönespecifikation Länk till annan webbplats.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan