Sök Kontakt


Belysning och trafikljus

gatubelysning gatlampa gatljus

Laholms kommun ansvarar för drygt 8000 belysningspunkter runt om i kommunen. Driften och underhållet av gatubelysningen utförs av en entreprenör. Belysningen kontrolleras i februari, april, september och december varje år och eventuella fel åtgärdas då.

Många önskemål till kommunen handlar om krav på fler belysningspunkter utmed gator, gång- och cykelvägar, i parker och i rekreationsområden. Däremot består budgeten för gatubelysning till största del av utbyte av gamla energislukande och miljöfarliga lampor. Helt nya belysningspunkter har en mycket begränsad möjlighet i dagens planering.

Vid akuta fel efter kontorstid, mellan 16:00 – 07:00, ring kommunens växel på 0430 – 150 00 och bli hänvisad till rätt funktion.

Felanmälan av gatubelysning och trafikljus

Du kan anmäla ett fel på en gatlampa och trafikljus två olika sätt:

  • Ladda ner appen Felanmälan Laholms kommun till din smarta mobiltelefon via App Store om du har en Iphone eller Google Play om du har en Android-telefon.
    Appen gör det enkelt för dig att göra din felanmälan på plats, att skicka med bilder och att ange din exakta plats med ett klick.
  • Du kan fylla i formuläret du hittar genom att klicka på följande länk

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar i övermorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: