Sök Kontakt

Starta företag

När man startar eget behöver man skapa en plan

Välkommen till din väg till att starta eget företag!

När du står inför beslutet att starta ditt eget företag, finns det flera offentliga aktörer som är redo att guida dig. För att göra din resa smidigare har vi samlat de viktigaste av dem här nedanför.

Vi på Näringslivsenheten finns här för att hjälpa dig att hitta rätt bland de olika kontakter du behöver. Vi lotsar dig genom kommunens förvaltningar, myndigheter och olika aktörer för företagsservice, så du kan koncentrera dig på att förverkliga din affärsdröm.

Så känner du dig det minsta tveksam om din väg framåt, kontakta oss idag, och låt oss hjälpa dig att skapa din framtid som företagare!

Rådgivning för nya företagare

Är du på väg att starta eller ta över ett befintligt företag eller har du just startat? Funderar du på hur du skall komma vidare eller vill ha någon att diskutera dina planer med? På Näringslivsenheten i Laholm kan du boka möte med Nyföretagarcentrum och Coompanion för kostnadsfri, personlig rådgivning och information kring företagande.

Verksamt.se

Oavsett om du funderar på att starta, driva, utveckla eller avveckla företag är det mycket att tänka på. Det finns checklistor, e-tjänster och många andra hjälpmedel på webbplattformen Verksamt.se. På Verksamt.se har Skatteverket, Tillväxtverket, Bolagsverket och Arbetsförmedlingen gemensamt samlat information för att på olika sätt stödja företagare och göra det enklare att hitta rätt i den ibland snåriga myndighetsbyråkratin. (När information till checklistor fylls i och du ska välja kommun, välj "Övriga" om inte Laholms kommun finns med som alternativ.)

Här kan du läsa mer på verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyföretagarcentrum

Om du vill prata med en person och inte bara skaffa kunskap digitalt finns Nyföretagarcentrum till för dig.

Så här går det till:

Boka ditt möte med Nyföretagarcentrum Halland genom att boka ett möte på deras webbplats.
Ni träffas på Stadshuset i Laholm eller digitalt, där du i lugn och ro får berätta om dina planer och funderingar. Därefter går ni igenom olika frågor som kommer ingå i din affärsplan och testar av din affärsidé.

Genomgång och test av din affärsidé

  • ni diskuterar din marknad
  • Lena belyser vad din marknadsplan bör innehålla
  • ni prövar om tidsplanen är realistisk
  • ni gör en budget tillsammans
  • Lena hjälper dig med kontakter både inom och utom vårt nätverk
  • ni resonerar igenom vilka krav som ställs på dig som företagare
  • ni testar om din affärsplan håller

När mötet är klart har du förhoppningsvis fått svar på många frågor och fått ytterligare frågor att söka svar på. Dessutom får du med dig en mall för en affärsidé och om du så vill en "karta" med nyttiga kontakter och olika nätverk som kan vara intressanta för dig.


Här kan du kontakta Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Coompanion Halland

Om du har planer på att starta företag tillsammans eller samverka mellan företag ringer du och bokar ett möte med Lina Borghardt på Coompanion Halland. Coompanion Halland är specialiserade på grupper som vill starta företag tillsammans, kooperativa företag och företagsformen ekonomisk förening. Coompanion finns här för att hjälpa er lyckas.

Coompanion hjälper er med affärsplanen men också med avtal, stadgar och registrering. En rådgivning tidigt i processen kan vara en försäkring för att man lägger sin energi på att göra rätt saker i rätt ordning. Coompanions rådgivning är kostnadsfri!

Här kan du läsa mer om Coompanion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Almi Företagspartner Halland AB

ALMI Företagspartner har som mål att fler bärkraftiga innovationer når marknaden, att fler livskraftiga företag startas och att företagens konkurrenskraft, effektivitet och tillväxt ökar.
De erbjuder affärsutveckling och finansiering av innovationer, företagsstarter och företagsutveckling.
ALMI kompletterar marknaden genom att erbjuda riskvillig lånefinansiering när ingen annan gör det. Deras roll som marknadskompletterande finansiär innebär att de vågar ta risker. För dem är bärkraften i din idé viktigast, viktigare än de reala tillgångarna. De fäster också stor vikt vid din och ditt företags förmåga att utveckla och ta tillvara idén eller investeringen.

Här kan du läsa mer om Almi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anna-Lena Karlsson
Destination- och näringslivsutvecklare
070-241 38 30
Humlegången 6

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar klockan 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan