Sök Kontakt


Biograf, film

Sedan 1996 arrangeras "Svenska filmdagarna i Laholm" på den lokala biografen – en festival som kommunen är med och stöttar. På kulturskolan får barn och unga lära sig att göra egna filmer.

Svenska filmdagarna

Sedan 1996 arrangeras årligen ”Svenska filmdagarna i Laholm” på Biograf Maxim. Under en hel vecka i mars visas nyproducerad svensk film av god kvalitet inom olika genrer. Dagarna gästas av filmfolk såsom skådespelare, regissörer och producenter. Laholms filmpris delas årligen ut till en person som gjort ”en extraordinär prestation inom svensk film”. Exempel på vinnare genom åren är regissören Ruben Östlund (2009) och skådespelaren Susanne Reuter (2018). Arrangör av Svenska filmdagarna är Biograf Maxim med stöd av olika samarbetspartners och sponsorer, bland annat Laholms kommun.

Svenska filmdagarnas webbplats Länk till annan webbplats.

Filmundervisning på kulturskolan

Kulturskolan i Laholm undervisar i bland annat film- och tv-produktion. Eleverna får lära sig allt från idé och manus till inspelning och redigering. För elever på film- och mediautbildningar i Halland arrangerar kulturskolan en maratontävling i filmskapande, i vilken deltagarna ska producera en 4 minuter lång film på 24 timmar. Tävlingen tar plats under Svenska filmdagarna i Laholm och har anordnats sedan 2001.

Kulturskolans webbplats Länk till annan webbplats.

Övriga filmarrangörer och stöd

Vill du arrangera en filmfestival eller ett filmevenemang kan du söka kulturstöd av Laholms kommun. Du kan även söka olika typer av stöd hos "Kultur i Halland – Film" som är ett regionalt resurscentrum och en av Sveriges 19 filmregioner.

Information om Laholms kulturstödKultur i Halland – Film (regionhalland.se) Länk till annan webbplats.

Kontakta Laholms kommun

Öppet idag: 08.00-17.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: