Sök Kontakt

Rådgivning och finansiering

Ett välmående och växande näringsliv med goda relationer har hög prioritet i Laholms kommun. Företagen i Laholms kommun ska känna att vi har ett gott företagsklimat och att vi arbetar tillsammans för att skapa goda möjligheter för företagen och kommunen. Oavsett om du vill starta, etablera, utveckla ditt företag eller nätverka så finns vi här för att svara på dina frågor.

Till näringslivsenheten kan du som etablerad eller blivande företagare vända dig med frågor som rör näringslivet och företagandet i kommunen.

Du kan få hjälp med

etableringsfrågor

nyföretagande och starta-eget frågor

industri/verksamhetsmark och lokaler

Rådgivning och stöd

Nätverk och samarbeten

Utbildning och kompetensförsörjning

Här nedan kan du läsa om de vanligaste aktörerna i Halland och deras olika stöd.

Almi

Drömmer du om att starta företag och behöver finansiering? Vill du utveckla ditt företag? Eller är du på väg att köpa ett? ALMI kan vara en viktig del i finansieringen av företagets framtid.

Här kommer du till Almi Halland Länk till annan webbplats.

Länsstyrelsen

Länsstyrelsen arbetar för att stimulera länets näringsliv och öka tillväxt och sysselsättning.

Genom att stimulera näringslivets utveckling medverkar länsstyrelsen till att skapa nya jobb. Detta sker bl.a genom stöd till olika utvecklingsprojekt.


Länsstyrelsen Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Region Halland

Ett varierat förenings- och kulturliv och ett livskraftigt näringsliv är basen för ett växande och hållbart Halland. Region Halland ger idéer luft under vingarna genom att dela information, fixa kontakter och medverka till finansiering.

Du som har en företagsidé att förverkliga eller vill ta nästa steg i ditt företagande kan få coachning, utbildning, finansiering eller nätverk.


Region Hallands sida för finansiering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lokalt Ledd Utveckling Halland(lluh)

Genom Lokalt Ledd Utveckling Halland kan bland annat myndigheter, företag och nätverk söka projektmedel för utvecklingsarbete. Vi tror på människans vilja att förbättra sin omgivning – att vara medskapare i den lokala utvecklingen.

Läs mer om LLUH här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Timbanken

Timbanken är en möjlighet för dig som företagare, ny, ej startad eller erfaren att kunna söka om upp till fem timmars kostnadsfri rådgivning. Det finns konsulter kopplade till sju olika områden, allt från affärsutveckling, ekonomi och marknadsföring, till produktutveckling och export.

Läs mer om Timbanken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinnova

Företag inom alla branscher, som kan påvisa en stark potential att vidareutvecklas och växa, är välkomna att söka finansiering för forsknings- och utvecklingsprojekt.

Till Vinnovas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt.se

På denna plattform hittar du samlad information från en rad myndigheter. Den innehåller information om allt från företagarguider till verktyg och e-tjänster till dig som driver företag eller som vill starta företag.

Verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anna-Lena Karlsson
Destination- och näringslivsutvecklare
0430-152 50
Humlegången 6, 312 80 Laholm

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar klockan 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan