Sök Kontakt


Hemlös

Det finns många orsaker till hemlöshet. Laholms kommun har det yttersta ansvaret för de personer som bor eller vistas i kommunen. Men det innebär inte att kommunen är en bostadsförmedling som ska tillhandahålla bostäder till alla som saknar eget boende.

Nycklar till en ny bostad

Om du är hemlös eller riskerar att bli det, finns några viktiga steg du kan ta:

  1. Kontakta privata och kommunala hyresvärdar: I första hand bör du söka efter bostäder genom att kontakta privata och kommunala hyresvärdar i Laholm. Du kan även använda onlineplattformar som Blocket och Kvalster, sociala medier och dagstidningar för att hitta annonser om lediga bostäder. Andrahandskontrakt, inneboendekontrakt eller tillfälliga boenden som vandrarhem och stugor kan vara alternativ till förstahandskontrakt.

Privata hyresvärdar i Laholms kommun

  1. Ekonomiskt stöd: Om ekonomiska problem hindrar dig från att hitta bostad, kan du kontakta budget- och skuldrådgivning för hjälp.

Budget- och skuldrådgivning - Laholms kommun

  1. Dokumentera din bostadssökning: Om du överväger att ansöka om en så kallad tillsynslägenhet, se till att noggrant dokumentera dina försök att hitta bostad och de kontakter du har haft.

Tillsynslägenhet

Tillsynslägenhet
I speciella fall, när det inte finns möjlighet att skaffa bostad på egen hand och särskilda skäl föreligger, kan du ansöka om bistånd i form av en tillsynslägenhet som du hyr i andra hand av socialnämnden.

För att ansöka om detta bistånd måste du uppfylla följande kriterier: du saknar tak över huvudet och bedöms ha speciella svårigheter att hitta bostad på egen hand. Detta gäller särskilda svårigheter som är specifika för dig som individ, inte generella bostadsbristsproblem i staden.

För att ansöka om en tillsynslägenhet, kontakta Boendeteamet skriftligen eller via telefon:

Postadress: Laholms kommun, Boendeteamet, 312 80 Laholm

Medborgarservice: 0430-150 00

Dessa åtgärder kan vara till hjälp om du är hemlös eller riskerar att bli det i Laholm.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: